Divattrendek 2020 tavasz/nyár

Január. Hideg, sötét és csendes. De nem a divatiparban!
Januárban vannak a legnagyobb divatbemutatók és szakkiállítások, trendelőrejelzésekről szól minden. Idén sincs ez másként, partnereink ebben a hónapban számos nemzetközi kiállítás résztvevői voltak.
Lássuk, mit hoz számunkra a szezon a baba-és gyermekipar területén, akkor, amikor a gyermekek szerepe egyre jelentősebb az társadalom egészét és az emberiséget érintő átalakulás révén. Nem okozok senkinek meglepetés azzal, ha azt mondom, a fenntarthatósági aggályok fokozódnak, a fogyasztók egyre tudatosabbak, a fenntartható alapanyagok és technikák térnyerése egyre jelentősebb. A minőség és a tudatosság az új szabvány, a legújabb piaci elvárás.
A környezetvédelem mellett van egy talán még fontosabb szempont, ami rendkívüli jelentőséggel bír a szülők számára, az pedig a kényelem. Az időt takarító ugyanakkor környezetbarát termékek és szolgáltatások egyre fontosabbá válnak. A vásárlók hajlandók többet költeni olyan termékekért, amelyek környezetre gyakorolt hatása csekélyebb. Így kapcsolódik hát össze a kényelem és a fenntarthatóság az iparban.

Nézzük, mik lesznek a szezon trendjei

A gyerekdivat rég volt ilyen harsány és eleven, színek és a minták gazdagsága jellemzi a szezont. Funkcionális anyagok és egyszerű szabásvonalak egyre nagyobb teret hódítanak. Minden darab kényelmes, ez a legfontosabb.
A Pantone színes előrejelzése számos iparágat befolyásol, beleértve a divatot, a lakberendezést és a terméktervezést is.

Az év színe

Ebben az olimpiai évben az év színe a klasszikus kék, mely energikus és sportos, a harsány színek mellett azonban a gyermekiparban továbbra is hangsúlyosak az unisex színek. 2020 nyarán a rózsaszín semleges árnyalata jelenik meg legtöbbször a gyermekruházat területén és a gyermekszobában egyaránt.

Forrás: Trendbible

A Pantone céggel szemben a világhírű trendelemző WGSN szerint az év színe a „neo mint”. Szín, ami kapcsolódik a technológiához, tudományhoz és természethez egyaránt, ezen felül unisex.

Forrás: leatherbag.bestnailideas.com

Forrás: thewaywestroll.bloggersdelight.dk

A színeken túl várost idéző motívumokkal, mackókkal, monokróm és virágmintákkal találkozhatunk minden textilen, a gyerekszobákban pedig 18. századi francia design keveredik a bauhaus stílussal és a modern vonalakkal.

Forrás: Trendbible