Őszi/téli trendelőrejelzés

Szeptemberben a kölni KIND + JUGEND alkalmával 55 ország csaknem 1300 kiállítója gyűlt össze, hogy szemléltessék az iparág trendjeit, illetve az azt befolyásoló tendenciákat, mely továbbra is a minőség és a fenntarthatóság irányába mutat.

forrás: Trend Bible Kids & Lifestilye AW19

Ez a nemzetközi vásár tökéletes platform arra, hogy betekintést nyerjünk az idei őszi téli szezon trendjeibe.
A természetjárásé a főszerep. A gyermekek felveszik a túracipőt/hótaposót és felfedezik a környezetüket, miközben begyűjtik az út során található kincseket. Az anyaghasználatot és a belső tereket is a természet ihleti, rengeteg bambusz és parafa termékkel találkozhattunk. A divatot napjainkban teljesen átszövi a fenntartható megoldások és technológiák kutatása, melyek megoldást nyújthatnak a környezetvédelmi kérdésekre. Semmi sem dobódik el, mindent újrahasznosítanak, átalakítanak.
A ruházat és a bútorok modulárisak, reverzibilisek és gyakran unisexek, így minden értelmezést szabadon engednek. A gyerekszoba trendeket elsődlegesen a praktikum, multifunkcionalizmus és a játékos design jellemzi. A bútorok a bauhaus korszakát idézik. Rózsaszín holdak és csillagok, űrkalandok és mértani formák jelennek meg a textileken és a gyermekszobában egyaránt. A color blocking még mindig fénykorát éli, ahogy a semleges színek is, de a szezon abszolút kedvencei a kék, az olajzöld, a rózsaszín és a bordó.

Gyerekbútor újrahasznosított papírból

Unisex gyerekruhák

Skandináv letisztultság a konyhában is

Vegán csoki + újrahasznosított papír játék

Természetes anyagok a gyerekszobában is